augustus


Maastricht - Rorschach

1100 km

2011 was het jaar dat ik naar Tallinn zou fietsen. Het lukte echter niet. In Vilnius werd mijn fiets gestolen van de camping. En mijn paspoort. Dat was dus einde reis.

Uiteindelijk viel het besluit dat ik toch een nieuwe fiets zou kopen. Het werd weer een Santos, maar ditmaal een met 26” wielen. Want ik merkte dat ik de laatste jaren toch wat ruigere wegen ging rijden en dan zijn bredere banden nooit weg.
Op 4 augustus kan ik de fiets ophalen bij de Vakantiefietser.

Om niet met al te veel reiskosten te worden geconfronteerd, zou het een rondje dichtbij-blijven worden. Ik wilde starten in Maastricht, om dan naar de Vogezen af te zakken. Dan zou ik wel zien hoe ik terug kwam naar het Noorden. Via het Zwarte Woud, of om de Vogezen heen.

Op de rustdag in Obernai staan er 2 Nederlandse fietsers op de camping. Het blijkt dat ze het niet zo naar de zin hebben. Of ze het fietsen zat zijn of elkaar, wordt me niet helemaal duidelijk. Maar ze hebben treintickets voor de trein vanaf Basel naar Nederland op 21 augustus. Als ik wil, kan ik er één krijgen. Dat komt dus wel goed uit. Kan ik doorrijden naar Zwitserland en dan met de trein terug. Waar ik uit zal komen zie ik wel.Dit is een overzicht van de route. Gedetailleerde kaart bij de dag verslagen.