10 augustus


Müllertahl – Burtoncourt

112 kmHet is koud als ik wakker word. Half negen op de fiets. De lucht is blauw, maar ik rijd voortdurend in de schaduw. Het dal is diep en nauw, met wilde rotsformaties.


Müllertahl.

Eenmaal uit het Müllertahl is het lekker in de zon.


De kerk van Junglinster. Het dorp heeft ook een bakker, en dus ontbijt.


Om half tien een lekker ontbijt in de zon.

Ik zit nu op een plateau en het gaat een beetje op en neer. Tot de afdaling naar Wormeldange.


Wormeldange.

De Moezel over en tot Schengen over het fietspad langs de rivier.


Fietspad, met Landwirtschaftlicher Verkehr.


Schengen, het klinkt heel wat (Verdrag van), maar het stelt niet veel voor. Wel winkels, maar alleen tabak en drank. Niet echt wat je zoekt als je op zoek bent naar lunch. Uiteindelijk broodjes bij een tankstation.


Schengen.

Dan weer langs de Moezel naar het zuiden, alleen nu aan de andere kant. Eerst een rustige weg, dan een fietspad. Het dal van de rivier is intussen zo breed geworden dat je nauwelijks nog heuvels ziet.


De Moezel.

Bij Maling de Moezel weer over en in min of meer zuidelijke richting.


Het wordt nu weer licht heuvelend.

Weinig, en kleine dorpen. En zonder winkels. Dat wordt lastig om inkopen te doen voor vanavond. Mijn noodvoorraad wil ik nog niet aanspreken als het niet echt noodzakelijk is.
In Aboncourt vraag ik maar eens. De dichtstbijzijnde winkel is in Vigy. Niet echt op de route naar een camping, maar ik maak toch maar een ommetje.

Op weg naar de camping in Burtoncourt gaat het voor een deel over een onverhard pad met een stevige klim. Zo had ik het niet bedoeld aan het einde van de dag. Maar het is er wel mooi.

Het is  zeven uur als ik de camping op rijd.