30 april

Deze etappe valt samen met Emo's reisdagen

5 - 7

Weerselo - Schirmbeck

102 kmHet heeft vannacht geregend, maar als ik wakker wordt is het half bewolkt, en het zal in de loop van de morgen steeds beter worden.


Oldenzaal.

De kerk van Enschede.


Oldenzaal is nog stil om acht uur, maar in Enschede zijn de winkels intussen open en kan ik mezelf van ontbijt voorzien. Eten in een parkje. Onderwijl een man uitgelegd dat ik onderweg ben naar Rome. En dat ik een abt uit de dertiende eeuw achterna fiets.
Duitsland weer in, een afwisseling van rustige wegen en vrijliggende fietspaden langs drukkere wegen.


Het vlakke land voor Vreden.

Lunch in SŁdlohn, met mijn rug tegen de kerk. Het is wel zonnig, maar niet echt warm.


Schloss Gemen.

Bij het kasteel van Raesfeld heb voor het eerst even het Emo-gevoel. Toch zal dit kasteel er niet gestaan hebben toen Emo hier wellicht overnachtte.


Raesfeld.


Erle.

In Schirmbeck doe ik de inkopen voor de avond. Op weg naar een overnachting op een camping, waarvan ik op voorhand weet dat het niet veel zal zijn.
Het is een enorm terrein met in- en aan elkaar getimmerde caravans en andere onderdelen. Dicht op elkaar, en er wordt wel een beetje vreemd gekeken dat ik daar wil kamperen. Maar het kan, en ik krijg een klein stukje gras toegewezen. Intussen is het gaan onweren en tussen de buien door zet ik de tent op. Als de tent staat, begint het pas echt te hozen. En dat gaat lang door. Het regent te hard om even water te halen om te koken. Uiteindelijk maar gaan slapen zonder te eten.
Op een of andere manier past dit wel bij deze tocht.